Peste cu legume si sos de unt
PrinteazaPeste cu legume si sos de unt din: fileuri de peste, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, sare, piper, legume.
- 4 fileuri de peste, dupa gust
pentru sos:
- 2 legaturi patrunjel
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- 200 g unt
- sare
- piper
pentru garnitura:
- legume
Mod de preparare:
Pestele se pune la fiert in apa rece sau se pune la cuptor uns cu foarte putin ulei.
Pentru sos, se taie untul in felii si una dintre ele se pune in tigaie. Se adauga ceapa foarte fin tocata si usturoiul.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa, se adauga patrunjelul fin tocat si inca o felie de unt.
Se amesteca pentru ca untul sa se topeasca. Se continua punand felie cu felie untul, numai dupa ce s-a topit precedenta.
Se potriveste de sare si piper si se pastreaza la cald. Se aduce pestele cu sosul deasupra si cu garnitura cu legume.
Peste cu legume si sos de unt
Pofta buna!