Peste cu legume
PrinteazaPeste cu legume
- 4 bucăţi file de şalău
- 200g conopidă
- 2 morcovi mari
- 4 castraveţi
- 150ml vin alb sec
- 2 linguri făină
- 3 linguri oţet
- leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se desface conopida în bucheţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se taie fideluţă pe lung.
Se întinge uleiul într-o tigaie (4 linguri) şi se călesc legumele, inclusiv conopida fiartă, la foc iute, circa 5 minute, apoi se scot.
Se dau fileurile de peşte prin faină, se pune în tigaie uleiul rămas se rumeneşte peştele, câte minute pe fiecare parte, sfârşit, se pun vinul, oţetul, usturoiul tăiat feliuţe, pătunjelur şi se potriveşte de sare şi piper.
Se acoperă cu un capac şi se mai lasă pe foc 2-3 minute.
Se servesc fileurile de şalău cu garnitură de legume şi cu sos.
Pofta buna!