Peste cu legume

Printeaza

Peste cu legume

Ingrediente:Peste cu legume

  • 4 bucăţi file de şalău
  • 200g cono­pidă
  • 2 morcovi mari
  • 4 castraveţi
  • 150ml vin alb sec
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri oţet
  • leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se desface conopida în buche­ţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se taie fideluţă pe lung.

Se întinge uleiul într-o tigaie (4 linguri) şi se călesc legumele, inclusiv co­nopida fiartă, la foc iute, circa 5 minute, apoi se scot.

Se dau fileurile de peşte prin faină, se pune în tigaie uleiul rămas se rumeneşte peştele, câte minute pe fiecare parte, sfârşit, se pun vinul, oţetul, usturoiul tăiat feliuţe, pătunjelur şi se potriveşte de sare şi piper.

Se acoperă cu un capac şi se mai lasă pe foc 2-3 minute.

Se servesc fileurile de şalău cu gar­nitură de legume şi cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.