Peste cu linte

Printeaza

Peste cu linte din: linte rosie, usturoi, ceapa, unt, apa, sare, piper, peste, masline negre, ceapa, unt, zahar, cub concentrat de vita, lapte, cimbru.

Ingrediente:Peste cu linte

  • 400 g linte rosie
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 10 g unt
  • 800 ml apa
  • un praf sare
  • un praf piper

Pentru garnitura:

  • 4 felii peste
  • 100 g masline negre

Pentru sos:

  • o ceapa alba
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • o lingurita zahar
  • un cub concentrat vita
  • 60 ml lapte
  • 200 ml apa
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu unt se pune usturoiul la călit pentru 2 minute, se adaugă ceapa şi un praf de sare. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă lintea, apa, piperul şi se lasă la fiert 20 de minute.

Intre timp, se pune pestele pe grătar.

Pentru sos, ceapa tocată mărunt şi zahărul se pun într-o tigaie pe foc şi se lasă până ce zahărul se caramelizează. Se adaugă untul, se lasă un minut si apoi se pun făina, cubul de concentrat, laptele, apa şi se lasă la fiert, la foc mare, 2-3 minute.

Se aduce lintea la masă, cu peste, sos si măsline.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.