Peste cu morcovi si mustar
PrinteazaO retete simpla si delicioasa de peste cu morcovi si mustar din: morcovi, unt, supa, sare, piper, smantana, mustar, patrunjel si file de peste.
- 250 g de morcovi
- 1 linguriţă de unt
- 75 ml de supă
- sare
- piper
- 2 linguri de smântână
- 1 linguriţă de muştar clasic
- 2 linguriţe de pătrunjel tocat
- 1 file de peşte (cca. 150 g)
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i rondele. Incingeţi untul într-o tigaie şi căliţi morcovii cca. 3 minute. Turnaţi supa. Condimentaţi-o cu sare şi piper, acoperiţi-o cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cca. 5 minute.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi smântână cu muştarul şi cu 1 linguriţă de pătrunjel. Spălaţi peştele, apoi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Condimentaţi-I cu sare şi piper.
Amestecaţi jumătate din crema cu smântână cu morcovii şi turnaţi-o în forma de sufleu. Aşezaţi peştele şi turnaţi şi restul amestecului cu smântână şi morcovi. Daţi mâncarea la cuptor 15-20 de minute. înainte de servire, presăraţi restul de pătrunjel. Pentru garnitură, potrivite sunt piureul de cartofi şi orezul.