Peste cu orez si capere
PrinteazaPeste cu orez si capere din: peste, lamaie, ulei, orez, capere, ansoa, patrunjel, sare, piper.
- 1 peşte, cam la 150 g
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- puţin ulei de măsline şi orez
- zeama de la o lămâie
- 1 lingură capere
- pătrunjel tocat
- câteva fileuri de anşoa
Mod de preparare:
Peştele se prăjeşte în tigaia cu ulei bine încins înainte, pe ambele feţe, stropindu-se din când în când cu zeamă de lămâie. Peştele nu trebuie să iasă prea prăjit, trebuind să rămână moale la interior.
Separat se fierbe orezul în apa în care s-au adăugat puţin concentrat de legume, caperele şi pătrunjel tocat fin (care se poate presăra, după preferinţă, la sfârşit, deasupra peştelui).
Se pune orezul pe farfurie, se pune peştele deasupra şi se decorează, de jur împrejur, cu fileuri de anşoa.
Pofta buna!