Peste cu orez si leurdă
PrinteazaO reteta delicioasa de: peste, orez, cod, leurda, seminte susan, stafide, sos de soia, ulei de masline, vin alb, nucsoara, piper.
- 150 g orez cu bob lung
- 4 fileuri de cod alb
- două legături de leurdă
- seminţe de susan şi de floarea-soarelui
- o lingură de stafide
- două linguri de sos de soia
- 75 ml ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- pudră de nucşoară
- piper
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se curăţă de eventualele oase rămase, se spală, se taie bucăţi potrivit de mari sau cuburi şi se pun într-un castron la rece. Leurda se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pun bucăţelele de peşte şi se prăjesc pe toate părţile până capătă o culoare aurie.
Se adaugă leurda tocată, o lingură de seminţe de floarea- soarelui şi o lingură de seminţe de susan. Se adaugă sosul de soia, stafidele, un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară şi vinul alb.
Se presară piper, se amestecă şi se lasă pe foc până scade sosul format. Orezul se fierbe în apă cu sare şi puţin piper, se clăteşte cu puţină apă caldă şi se pune în castronaşe.
Se aşază deasupra compoziţia din cratiţă şi se serveşte imediat.
Peste cu orez si leurdă
Pofta buna!