Peste cu parmezan si vinete

Printeaza

 Peste cu parmezan si vinete din: fileuri de peste, vinete, fasole verde, arpagic murat, masline, lamaie, cimbru, ceapa, usturoi, sos pesto, busuioc, sare, piper, smantana, parmezan.

Ingrediente:Peste cu parmezan si vinete

  • 500 g fileuri de peşte
  • două vinete
  • 400 g fasole verde
  • 100 g arpagic murat
  • ulei de măsline
  • o lămâie
  • cimbru
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură de sos pesto
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • smântână
  • usturoi
  • 100 g parmezan

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă patru linguri de ulei de măsline, sare şi piper după gust. Se adaugă ceapa curăţată de foi, spălată şi tăiată rondele. Usturoiul se curăţă şi se pisează.

Se pune usturoiul peste ingre­dientele dyn castron, se amestecă totul şi se introduc fileurile de peşte. Se acoperă cas­tronul cu folie de plastic şi se lasă la rece pentru 20 de minute.

Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe timp de 20 de minute. Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă fasolea şi se căleşte cinci minute. Vinetele se spală, se taie în felii subţiri, se trec prin sosul pesto subţiat cu suc de lămâie şi se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei.

Se condimentează cu sare şi piper, se aşază pe farfurii şi se presară busuioc. Se adaugă fasolea, fileurile de peşte, parme­zanul şi arpagicul murat. Se servesc cu un sos de smântână şi usturoi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.