Peste cu pilaf si mazare
PrinteazaPeste cu pilaf si mazare din: mazare, unt, ceapa, vin, parmezan, sare, piper, ulei, faina, cascaval, patrunjel.
- 500 g mazăre
- 75 g unt
- o ceapă
- 250 ml vin alb demisec
- 50 g parmezan
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- făină
- caşcaval sărat
- pătrunjel
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un castron. Jumătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se pasează. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte până când devine sticloasă.
Se adaugă orezul, două căni cu apă, sarea şi piperul. Câind este fiert pe jumătate se pune mazărea pasată şi se lasă la fiert. Cu zece minute înainte de a opri focul se adaugă vinul şi mazărea rămasă. Se pun par mezanul dat pe răzătoarea cu ochi uri mici şi pătrunjelul tocat.
Se opreşte focul, se amestecă şi se acoperă cu un capac ca să se pătrundă aromele. Peştele se curăţă, se evis- cerează şi se condimentează. Se trece prin făină, se prăjeşte în ulei încins şi se serveşte alături de orezul fierbinte.
Poftă bună!