Peste cu praz la cuptor

Printeaza

Peste cu praz la cuptor

Peste cu praz la cuptor din: praz, unt, sare, piper, smantana, vin, vegeta, mustar, zahar, file de peste, lamaie.

Ingrediente :

  • 750 g praz
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana groasa
  • 1/81 smantana subtire
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita vegeta
  • 3 linguri mustar
  • zahar
  • 600 g file de peste (salau, merluciu)
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se căleşte 5 minute in unt incins.

Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana, vinul, vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute.

Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii.

Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca.

Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute.

Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.