Peşte cu roşii şi lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel, lamai, sare si piper.
- 4 bucăţi de peşte (circa 700 g)
- 2 căţei de usturoi
- 6 roşii
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2-3 crenguţe de oregano
- 4-5 frunze de busuioc
- 50 g ceapă
- 20 g pătrunjel
- 5 lămâi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi toac-o împreună cu usturoiul curăţat. Pune un strat de ceapă şi usturoi tocate pe fundul unui vas termorezistent şi adaugă 2 linguri de ulei de măsline.Toacă mărunt frunzele de pătrunjel, oregano şi busuioc. Pune o parte din ierburile tocate peste ceapa din vas.
Curăţă bucăţile de peşte de piele şi aşază-le pe o farfurie. Rade coaja de la cele 5 lămâi şi pune-o pe o farfurie.Tăvăleşte feliile de peşte prin coaja rasă de lămâie.
Păstrează o parte din coaja rasă de lămâie.Aranjează peştele în vasul termorezistent şi presară-l cu o parte din ierburile aromatice tocate.
Curăţă roşiile de pieliţă după ce le-ai opărit câteva secunde în apă clocotită, taie pulpa cubuleţe şi pune-le peste bucăţile de peşte. Presară coaja de lămâie păstrată şi restul de ierburi tocate. Pune sare şi piper, după gust, şi adaugă uleiul rămas.
Coace preparatul 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Serveşte-l fierbinte, imediat ce l-ai scos din cuptor.
Peşte cu roşii şi lămâie
Pofta buna!