Peste cu rozmarin

Printeaza

Peste cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi, cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute.

Ingrediente:Peste_cu_rozmarin

  • 4 bucati peste
  • 3 crengute rozmarin
  • o capatana usturoi
  • sare

pentru garnitura:

  • 500 g rosii
  • 500 g cartofi
  • cimbru pisat
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • un ardei iute

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele şi se spală foarte bine. După aceea, se împănează cu rozmarin şi cu usturoi, se crestează şi se potriveşte cu sare. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă aproximativ o oră în frigider, la macerat.

In acest timp, se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare, ca pentru piure. După ce au fiert, se înăbuşescîn ulei de măsline, sare şi cimbru. Se pregăteşte între timp grătarul, se încinge, se unge cu puţină ceapă sau grăsime şi se aşază peştii şi roşiile tăiate pe jumătate.

Dacă preferaţi peştele picant, se adaugă şi un ardei iute. După ce s-au rumenit bine, se servesc cu garnitură de cartofi şi roşii picante, coapte pe grătar.

Peste cu rozmarin

Peste_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Imi place pestele asta 🙂

  2. Peste cu rozmarin si garnitura, asa reiese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.