Peste cu salata de cuscus si gogosar
PrinteazaPeste cu salata de cuscus si gogosar din: fileuri de cod sau merluciu, ulei, condimente pentru peşte, cuşcuş, coriandru măcinat, pudră de turmeric gogosar rosu, ceapa, lamaie, frunze de pătrunjel, sare, ulei de masline.
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod sau merluciu
- 2 linguri ulei
- condimente pentru peşte
Pentru salată:
- 200 g cuşcuş
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1 vârf de cuţit pudră de turmeric
- 1 gogoşar roşu
- 1 ceapă mică
- 1 lămâie
- 3 linguri ulei de preferinţă de măsline
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Stropeşti fileurile cu zeamă de lămâie, le presari pe ambele părţi cu condimente pentru peşte. Le împachetezi în folie de plastic şi le laşi în frigider pentru 1/2 oră.
Frigi peştele pe grătarul încins, uns cu puţin ulei, câte 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Pui într-un castron bobiţele de cuşcuş, sare după gust, uleiul şi coriandrul.
Torni 400 ml apă fierbinte şi acoperi vasul. După 5-10 minute, scurgi apa care nu a fost absorbită şi amesteci cuşcuşul cu furculiţa, ca să se desfacă bobiţele şi să capete un aspect aerat.
Adaugi tur- mericul, coaja fin rasă şi zeama de lămâie, ceapa tocată fin, pătrunjelul tocat şi gogoşarul curăţat, spălat şi tăiat în fâşii.
Peste cu salata de cuscus si gogosar
Pofta buna!