Peste cu salata de fasole alba
PrinteazaPeste cu salata de fasole alba din: fasole, ardei, ceapa, busuioc, sau coriandru, lamaie, sos, ulei de masline, peste, sare, piper.
- 1 conserva de fasole alba (200 g continutul)
- 1 ardei gras rosu (mare)
- 1 ceapa rosie
- 1/2 legatura busuioc sau coriandru
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- sos iute (Tabasco)
- 4 linguri ulei de masline
- 600 g peste alb (cod, salau, merluciu)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 250C. Se scurge fasolea, se curata ardeiul de seminte si nervuri si se taie cubulete, ceapa curatata se taie marunt, iar busuiocul sau coriandrul spalat si zvantat se toaca.
Se amesteca toate ingredientele astfel pregatite cu coaja si zeama de lamaie, putin sos iute si 3 linguri de ulei, se sareaza, se acopera cu un capac si se pun deoparte.
Se spala fileurile de peste, se zvanta si se taie bucati potrivite .
Se sareaza, se pipereaza, se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, se stropesc cu uleiul ramas si se dau circa 5 minute la cuptor.
Se aranjeaza pe un platou impreuna cu salata de fasole si se servesc calde.
Pofta buna!