Peste cu salata
Printeaza
- 4 fileuri de pangasius
- doi ardei graşi
- un sfert de ţelină
- un măr
- un morcov
- 50 g capere
- o ceapă
- 3 linguriţe cu oţet balsamic
- ulei de măsline
- 30 g zahăr tos
- o lămîie
- o tijă de ţelină
- sare
- piper
- pătrunjel
- varză albă
- varză roşie
Mod de preparare:
Fileurile de pangasius se spală şi se aşază într-o tavă stropită cu ulei. Se condimentează, se stropesc cu sucul de la jumătate de lămîie, se adaugă o cană de apă şi se introduce tava în cuptor.
Se coace la foc mediu timp de 20-30 de minute, se scoate şi se lasă la răcit. Intr-o oală se încinge o lingură de ulşi de măsline, se pune ceapa şi ardeiii graşi tăiaţi mărunt, se prăjesc pînă se înmoaie şi se adaugă oţetul balsamic.
Se presară zahărul tos, caperele şi se lasă să fiarbă cinci minute, se opreşte focul şi se păstrează sosul la cald. Se face o salată din ţelină, morcov şi măr, curăţate de coajă şi date pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se adaugă tija de ţelină tă|âtă felii subţiri, se amestecă bine cu sare, piper, pătrunjel tocat, ulei, suc de lămîie şi se serveşte alături de fileurile de peşte. La salată se mai poate adăuga varză albă sau varză roşie tocată fideluţă.
Poftă bună!