Peste cu salsa calda de ananas

Printeaza

O reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar muscovado, sofran si ananas.

Ingrediente:Peste cu salsa calda de ananas

  • 1 linguriţă praf de chilii
  • 1 lingură usturoi granulat
  • 1 lingură pudră sau granule de ceapă
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguri boia
  • sare şi piper negru
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • un praf de piper alb
  • 1-1/2 linguri ulei de floarea-soarelui, plus ulei pentru uns
  • 4 felii de peşte-spadă, cam 125 g fiecare

pentru salsa:

  • 100 ml sake sau sherry sec
  • 1 lingură oţet de orez
  • 1 ardei iute verde
  • 1 lingură zahăr muscovado (nerafinat, cu conţinut mare de melasă)
  • 10-12 stigme de şofran
  • 450 g ananas proaspăt

ornare:

  • câteva frunze de busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Pentru pregătirea salsei, se toarnă sake-ul sau sherry-ul împreună cu oţetul într-o cratiţă de inox. Se despică ardeiul iute în jumătate, pentru ca acesta să-şi poată elibera aroma; se aşază în cratiţă împreună cu şofranul si zahărul. Se pune cratiţa pe foc mic.

Ananasul se curăţă de coajă şi de coton apoi se taie în cuburi cam de 2 cm. De îndată ce siropul începe să fiarbă, se adaugă ananasul şi se lasă să dea într-un clocot. Se dă apoi cratiţa de pe foc şi se lasă anansul să se înmoaie.

Se amestecă praful de chilii, usturoiul granulat, pudra sau granulele de ceapă, oregano, boiaua şi cimbrul uscat. Se asezonează cu piper alb şi ne­gru, precum şi cu un praf de sare în cazul în care s-a folosit pudră de ceapă, iar în final se adaugă I 1/2 linguri de ulei pentru a se face o pastă. Se îndepărtează bine pielea de pe peşte şi se dă prin pasta condimentată. Se pune salsa la foc mic să se încălzească.

Se unge cu puţin ulei o tigaie pentru grătar sau una cu fundul gros şi se încinge la foc puternic. Peştele se pune pe plita încinsă şi se prăjeşte 8-10 minute, întorcându-se la jumătatea timpului, în timp ce se prăjeşte, peştele va sfârâi şi va face foarte mult fum – aceasta face parte din procesul de înnegrire.

Peste cu salsa calda de ananas

Peste cu salsa calda de ananas

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.