Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci
PrinteazaPeşte cu scordolea de cartofi şi nuci
- l kg peşte
- 400g cartofi
- 1căpăţână usturoi
- 20 nuci
- 100ml ulei
- 1lingură oţet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper. Separat, se pun la fiert cartofii cu coajă şi după ce au fiert şi s-au răcit, se curăţă şi se sfărâmă bine cu ajutorul unei furculiţe.
Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, cu nucile măcinate şi cu uleiul. Cu o lingură de lemn se amestecă ingredientele şi se toarnă câte puţin din apa în care a fiert peştele, pentru a subţia scordoleaua.
Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă şi oţetul, după gust, şi se toarnă în farfurii peste bucăţile de peşte fiert. Oţetul se poate înlocui cu puţin vin alb şi cu 1 lingură suc de lămâie.
Pofta buna!