Peste cu sfecla si varza rosie
PrinteazaPeste cu sfecla si varza rosie din: file de peste, varza rosie, sfecla, mere, cepe, ulei de masline, vin, stafide, supa de legume, margarina, zahar, otet, verdeata, piper, coriandru.
- 800 g file de peşte
- 1 varză roşie
- 2 sfecle
- 2 mere
- 2 cepe
- 50 ml ulei de măsline
- 500 ml vin roşu
- 200 g stafide
- 500 ml supă de legume
- 150 g margarină
- 2 linguri zahăr
- 4 linguri oţet de vin
- verdeaţă
- piper
- 1/2 linguriţă coriandru
- ReduSalt
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol zahărul, condimentele şi ungi un vas termorezistent cu 1/2 din margarină. Pui în straturi subţiri varza tăiată fideluţă, ceapa curăţată, tăiată solzişori, felii de mere şi de sfeclă, stafide şi presari condimente din bol.
Repeţi straturile până termini ingredientele, ultimul strat fiind de varză.
Intr-un alt bol, amesteci supa, vinul roşu şi oţetul şi torni amestec peste ingredientele din vas. Pui deasupra cuburi de margarină, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu. După 40 de minute, descoperi vasul şi continui coacerea 10 minute.
Presari peştele cu piper şi ReduSalt şi îl coci 25 de minute, în cuptor, la foc mediu.
Pofta buna!