Peste cu smantana
PrinteazaPeste cu smantana din: peste, sare, piper, ulei, smantana, verdeata.
- 1 kg peste
- sare
- piper macinat
- 3-4 linguri cu ulei
- 1 cana cu smantana
- verdeata tocata
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi şi capete, goliţi de intestine, săraţi şi lăsaţi să se îndulcească 15 min cu sarea pe el. Ungeţi feliile de peşte (dacă e mare, tăiaţi peştele felii) cu ulei, piperaţi uşor, aşezaţi în formă de sticlă sau în cratiţă cu o ceaşcă mare cu apă.
Puneţi forma în cuptor fierbinte pentru 30 min, întoarceţi peştele cu o spatulă din inox ca să nu-1 rupeţi. Puneţi smântână, mai lăsaţi câteva minute. Serviţi mâncarea caldă, decorată cu verdeaţă tocată, lângă pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!