Peste cu sos de arahide
PrinteazaPeste cu sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, ulei de masline, peste alb, sare, piper, ceapa verde.
Ingrediente pentru sosul de arahide și taiței:
- 1/4 ceasca sos de peste
- 1/3 ceasca de miere sau zahar brun
- 2 linguri de otet de orez
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/4 ceasca unt de arahide cremos
- 1/4 ceasca lapte de nuca de cocos
- 1 lingura pasta de curry rosu
- 1 pachet fettuccini
Ingrediente pentru glazura:
- 2 linguri de zahar brun sau miere
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2 linguri otet de vin alb
Ingrediente pentru pește:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 kg peste alb
- sare și piper
- ceapa verde tocata sau arpagic – pentru ornare
Mod de preparare:
Se amesteca primele 4 ingrediente pentru sosul de arahide. Se incalzeste la foc mediu o tigaie si se adauga ingredientele, amestecand pentru a se topi mierea.
Apoi se adauga untul de arahide, laptele de cocos și pasta de curry, continuand sa se amestece pana devine foarte cremos.
Gatiti fettuccini conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati taiteii in sosul de arahide si mentineti cald.
Pentru a prepara glazura: combinati 2 linguri de zahar brun sau miere, 2 linguri de suc de lamaie, 2 linguri otet de vin alb intr-o tigaie si gatiti la foc mediu pana glazura se ingroasa. Opriti focul.
Intre timp gatiti pestele.
Asezonati pestele pe ambele parți cu sare și piper. Se incalzește o tigaie mare la foc mare. Adaugati 3 linguri de ulei de masline si adaugati peștele. Gatiti aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Pentru a servi, puneti o lingura de taitei cu sos de arahide in mijlocul platoului, adaugati file de pește, turnati glazura si garnisiti cu ceapa verde tocata sau arpagic.
Pofta buna!