Peste cu sos de busuioc
PrinteazaPeste cu sos de busuioc din: file de peste, usturoi, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, lamaie, ulei, cartofi.
- 2 fileuri de peşte
- 4 căţei de usturoi
- 1 praf de sare
- piper
- 1 lingură ulei de măsline
- 6-7 frunze busuioc
- 100 g smântână
- zeamă de lămâie, după gust
- 2-3 linguri ulei
- cartofi natur
Mod de preparare:
Condimentezi peştele cu sare şi piper după gust şi-l aşezi în tava unsă cu ulei, cu pielea în jos. Ţii la cuptor 10-15 minute.
Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu uleiul de măsline, adaugi busuiocul tocat, sarea după gust şi smântână. Mixezi bine şi picuri zeamă de lămâie după gust.
Serveşti peştele alături de sos şi cartofi natur.
Peste cu sos de busuioc
Pofta buna!