Peste cu sos de lamaie
PrinteazaPeste cu sos de lamaie din: peste, lamaie, apa minerala, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg peşte
- zeamă de lătnăie
- 1 ceaşcă apă minerală
- l ceaşcă de ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se porţionează, se sărează, se presară cu piper, se unge cu ulei şi se frig pe grătar sau se introduc la cuptor într-o tavă. După ce s-a pătruns, se scoate, se aşază pe un platou şi se lasă la răcit.
Separat se pregăteşte sosul: uleiul se bate bine, se adaugă apa minerală, piperul, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat, mărunt. Acest sos se toarnă peste peşte şi se serveşte cu felii de lămâie.
Pofta buna!
A iesit bun pestele cu sos de lamaie?