Peste cu sos de menta si coriandru
PrinteazaPeste cu sos de menta si coriandru din: quinoa, menta, coriandru, iaurt, usturoi, turmeric, chimion, peste, castravete, ceapa rosie, rosii, zeama de lamaie.
- 40g de quinoa
- cate 3 linguri de menta si coriandru, tocate
- 150gr de iaurt degresat
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de turmeric
- 1 varf seminte de chimion
- 2 fileuri a cate 150gr de peste alb fara piele
- 1/2 castravete, taiat cubulete
- 1 ceapa rosie mica, tocata fin
- 4 rosii, tocate
- putina zeama de lamaie
Mod de preparare:
Pune quinoa intr-o oala, acoper-o cu apa si fierbe-o, acoperita, timp de 25 de minute, verificand nivelul apei din cand in cand, pentru a nu se evapora complet. Scurge-o bine.
Intre timp, pune cate 2 linguri de menta si coriandru intr-un bol. Adauga iaurtul si usturoiul si paseaza totul cu un blender vertical, pana cand obtii o crema fina. Amesteca 2 linguri din aceasta cu turmericul si chimionul, apoi tavaleste pestele prin acest mix.
Incinge cuptorul la temperatura ridicata. Aranjeaza pestele intr-un vas termorezistent si da-l la cuptor 8-10 minute, in functie de grosimea fileurilor, pana cand acestea se rup usor. Combina quinoa cu castravetele, ceapa, rosiile, zeama de lamaie si ierburile ramase. Transfera salata pe o farfurie, adauga pestele si toarna de jur imprejur chutney-ul de menta sau serveste-l separat, la masa.
Peste cu sos de menta si coriandru
Pofta buna!