Peste cu sos de rosii si ardei
PrinteazaPeste cu sos de rosii si ardei din: file de peste, ardei, usturoi, zahar, boia, ulei, sare.
- 4 fileuri de peşte
- 2 ardei graşi
- o conservă mare roşii în bulion
- un căţel usturoi
- 2 linguriţe zahăr
- 4 linguri ulei
- o linguriţă boia
- 3-4 fire pătrunjel sau coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se coc ardeii, se curăţă de seminţe şi de pieliţa arsă şi se taie mărunt.
Intr-o cratiţă se pun roşiile curăţate de pieliţe, ardeii, usturoiul feliuţe, zahărul. Se lasă la fiert 15 minute, după care se pun peştele şi uleiul amestecat în prealabil cu boiaua.
Se mai lasă la fiert 15 minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se aduce la masă cu coriandru sau pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!