Peste cu sos de soia si cuscus
PrinteazaPeste cu sos de soia si cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete.
- 1 kg merluciu
- 15 g unt
- frunze de mentă
- 30 g miere
- 60 g oţet de orez
- 15 ml sos de soia
- 15 ml suc de lămâie
- 15 ml suc de portocale
Pentru salata:
- ulei de măsline
- 250 g cuşcuş
- 250 ml supă de legume
- 2 căţei de usturoi
- 15 ml suc de lămâie
- 50 g mentă proaspătă
- 200 g castravete, tăiat mărunt
- 2 roşii, decojite şi tăiate mărunt
Mod de preparare:
Taie peştele bucăţi. Amestecă ingredientele pentru marinată într-un bol adânc şi pune peştele. Lasă-l timp de 1 oră sau 2.
Incălzeşte un grătar pe aragaz. Coace peştele cu pielea în jos timp de 3-4 minute, întoarce-l şi mai coace-l încă 1 -2 minute sau mai mult, în funcţie de grosime.
Pune sosul rămas de la marinată într-o crăticioară şi fierbe-l neacoperit, până se îngroaşă. Adaugă untul şi omogenizează.
Serveşte sosul pus deasupra bucăţilor de peşte.
După ce peştele e gata, pregăteşte salata. Serveşte peştele cu salata de cuşcuş, garnisit cu frunze de mentă şi verdeaţă.
Pofta buna!