Peste cu sos de usturoi
PrinteazaPeste cu sos de usturoi
- 4 fileuri de peste alb
- 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt
- 1ou
- 125 ml bere
- 80 ml ulei de masline
- 50 g pesmet
Ingrediente sos: 2 cartofi mari cruzi curatati de coaja, 4 catei de usturoi, 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Se taie fileurile in doua si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza putin cate putin oul batut cu bere.
Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie,se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos.
Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se tin la cald.
Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma – intr-o craticioara – cu furculita.
Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza.
Se incorporeaza si uleiul,amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute).
Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
Pofta buna!