Peste cu sos picant de rosii
PrinteazaPeste cu sos picant de rosii din: peste, malai, ulei, sare, rosii, ceapa, zahar, lamaie, ghimbir.
- 4 bucăţi peşte
- 100 g mălai
- ulei pentru prăjit
- sare
Pentru sos:
- 6 roşii în bulion, fără pieliţe
- 3 cepe
- sucul unei lămăi
- o lingură zahăr pudră
- sare
- un vârf de cuţit praf de ghimbir
- piure de ardei iute la tub
Mod de preparare:
Roşiile fără sucul în care au stat conservate se pun în mixer cu ceapa tăiată mai mic. Se mixează şi apoi se potriveşte gustul cu suc de lătnâie, zahăr, piure de ardei iute, ghimbir şi sare.
Se lasă la rece, timp în care peştele se trece prin mălai amestecat cu sare. Se prăjeşte în baie de ulei şi se scoate pe şervete de hârtie.
Se serveşte cu sos picant.
Peste cu sos picant de rosii
Pofta buna!