Peste cu sos picant
PrinteazaPeste cu sos picant
- 700g peşte
- 1 ou
- 2 g piper măcinat
- 2 g sare
- 50ml ulei
- 50ml sos de soia
- 50g zahăr
- 2 linguri hrean
- 5 căţei de usturoi
- ceapă
- 50 ml zeamă de lămâie
- 2 leg. mărar
Mod de preparare:
Se curăţă bine peştele, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare cu ceapa, tăiată julienne, şi jumătate din cantitatea de hrean.
Separat, în alt vas, se prepară un sos, amestecând restul de hrean cu oul, sosul de soia, zahărul, zeama de lămâie şi usturoiul pisat.
Se pune peştele fiert pe un platou, ornat cu mărar de jur împrejur, şi se acoperă cu sosul picant.
Se încinge bine uleiul şi se toarnă fierbinte peste sos şi peşte, apoi se serveşte preparatul cald.
Pofta buna!
Delicios! Imi place pestele picant.