Peste cu telina, usturoi si sos de rosii
PrinteazaO reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc, usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 8 barbuni mici
- 500 g roşii de suc
- 3 căţei de usturoi
- 1 mână de pătrunjel
- 1 tulpină de ţelină
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi usturoi, pătrunjel şi o tulpină de ţelină, apoi puneţi-le la călit în destul ulei. Când prinde culoare usturoiul, adăugaţi roşiile tăiate bucăţi şi potriviţi de sare şi de piper.
Lăsaţi roşiile să se facă bine, amestecând des, după care treceţi-le prin sită. Prăjiţi barbunul în sosul preparat. Dacă bucăţile sunt mici, nu e nevoie să le întoarceţi; dacă vasul (tigaia) unde au fost puse la fiert nu este potrivită ca mărime, luaţi bucăţile una câte una, având grijă să nu le sfărâmaţi, şi puneţi-l într-un vas.
Cu puţin înainte de a lua de pe foc, coloraţi uşor presărând deasupra pătrunjel tocat.
Peste cu telina, usturoi si sos de rosii
Poftă bună!