Peste cu turmeric

Printeaza

Peste cu turmeric din: pudra de turmeric, halibut, rosii, usturoi, ardei, boabe de mustar, ulei, seminte de nigella, frunze de coriandru, orez.

Ingrediente:Peste cu turmeric

  • 3/4 lingurita pudră de turmeric
  • 450 g de halibut cu oase, tăiat în bucăţi mari
  • 140 g de roşii
  • 3 căţei mari de usturoi
  • 4-5 ardei iuţi verzi întregi
  • 2 linguri boabe de muştar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 1/4 linguriţă seminţe de nigella (negrilică)
  • o mână frunze de coriandru
  • orez gata gătit, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, marinează peştele într-un amestec din 1/4 linguriţă de turmeric şi un praf generos de sare, amestecând pentru a distribui condimentele uniform, apoi lasă-l deoparte.

Cu o râşniţă pentru condimente sau un mojar cu pistil, macină seminţele de muştar până obţii o pudră fina.

Pune roşiile, usturoiul, 2 sau 3 ardei iuţi, pudra de muştar, 1/2 linguriţă de turmeric, un praf de sare şi 150ml de apă în bolul unui robot mic de bucătărie şi procesează-le până obţii o pastă fină.

Incinge 3 linguri de ulei într-o cratiţă nonaderentă de mărime medie, până când începe să fumege, apoi ia tigaia de pe foc şi aşteaptă 30 de secunde.

Pune seminţele de negrilică şi lasă-le să sfârâie timp de 10 secunde, apoi adaugă pasta de condimente. Găteşte-o la foc mediu, amestecând ocazional, până când tot lichidul în exces s-a evaporat şi pasta şi-a eliberat uleiurile proprii.

Micşorează flacăra şi continuă să o găteşti alte 4 minute, până când capătă o culoare mai închisă.

Adaugă 400 ml de apă şi restul de ardei iuţi, dă în clocot şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 7-8 minute, până când sosul capătă o consistenţă potrivită, fără să fie prea apos.

Gustă şi asezonează dacă este cazul, apoi lasă să fiarbă la foc mic cât timp prăjeşti peştele.

Incinge restul de ulei într-o tigaie, până când fumegă. Pune peştele şi prăjeşte-l pe toate părţile timp de circa 6 minute, sau până capătă o culoare arămie.

Adaugă peştele în sosul de muştar, dă din nou în clocot şi mai găteşte totul alte 2 minute. Presară coriandrul şi serveşte peştele cu orez, dacă vrei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.