Peste cu varza acra in si sos de vin (varianta)
PrinteazaPeste cu varza acra in si sos de vin din: ceapa, mar, unt, apa, varzza murata, sare, salau, lamaie, unt, zeama de legume, vin, smantana.
Pentru varză:
- 2-3 cepe mici de arpagic
- 1 măr
- 1 lingură unt topit
- 300 ml apă
- 400 g varză murată, tăiată fideluţă
- sare
Pentru peşte:
- 12 fileuri mici de şalău
- puţină zeamă de lămâie
- 1 lingură unt topit
Pentru sos:
- 250 ml zeamă concentrată de legume
- 100 ml vin sec
- 100 ml smântână dulce
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi mărul, tai ceapa cubuleţe mărul feliuţe subţiri şi le căleşti împreună în untul topit. Le stingi cu apă şi le dai in câteva clocote, apoi adaugi varza murată şi sare, după gust. Acoperi cu un capac şi fierbi 15 minute la foc potrivit.
Speli fileurile de peşte, le zvinţi, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi sărezi puţin. Intr-o tigaie de teflon încingi untul şi prăjeşti fileurile de peşte, câte 2-3 minute pp fiecare parte. între timp, pui la fiert vinul şi concentratul de legume, fierbi câteva minute, după care adaugi smântână şi amesteci pe foc pana ce sosul sejngroaşă (fără să fiarbă).
Potriveşti gustul de sare şi piper. Aşezi varza pe 4 farfurii şi torni deasupra sosul de vin, iar peste varză piti bucăţile de peşte.
Pofta buna!