Peste cu varza acra si sos de vin
PrinteazaPeste cu varza acra si sos de vin din: ceapa, mar, unt, apa, varza, sare, file de peste.
- 2-3 cepe mici (de arpagic)
- 1 mar
- 1 lingura unt topit
- 300 ml apa
- 400 g varza murata
- sare
Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit.
Ingrediente sos:250 ml zeama concentrata de legume , 100 ml vin sec, 100 ml smantana dulce, sare, piper alb.
Mod de preparare:
Se curata ceapa si marul, se taie ceapa cubulete, marul feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sarea.
Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc potrivit.Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza putin.
Se pune untul la incins intr-o tigaie de teflon si se prajesc la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Intre timp, se pun pe foc vinul si zeama de zarzavat, se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga smantana si se amesteca pe flacara pana ce sosul s-a ingrosat (fara sa fiarba).
Se gusta de sare si piper.
Se asaza varza pe 4 farfurii, se toarna deasupra sosul de vin si peste varza se pun bucatile de peste.
Pofta buna!