Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi
PrinteazaO reteta de peste la cuptor cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei de masline, pesmet, coaja de lamaie, patrunjel, peste alb si rosii cherry.
- 800 g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in felii subtiri
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g de pesmet
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri de patrunjel, tocat
- 4 fileuri groase de peste alb a 140 g fiecare
- 200 g rosii cherry
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se usucă feliile de cartof cu un şervet de bucătărie, apoi se aşază pe o tavă într-un singur strat. Se stropesc cu jumătate din cantitatea de ulei şi se asezonează cu sare.
Se ţin la cuptor 40 de minute, întorcându-i după 20 de minute, astfel încât să se rumenească pe toate părţile la fel.
Se amestecă pesmetul cu pătrunjelul şi coaja rasă de lămâie, apoi se asezonează. Se întinde peste fileurile de peşte într-un strat egal; se tropesc cu uleiul rămas.
Se pun într-o tavă împreună cu roşiile cherry, apoi se dau la cuptor în ultimele 10 minute de coacere a cartofilor.
Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi
Pofta buna!