Peste la cuptor pe cartofi

Printeaza

Peste la cuptor pe cartofi din: crap, cartofi, bulion, usturoi, ulei, cimbru, marar, patrunjel, sare.

Ingrediente:Peste_la_cuptor_pe_cartofi

  • 750 g crap, somn sau salau
  • 600 g cartofi
  • 3 linguri bulion
  • 1 capatana usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală şi se porţionează. Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi.

Se curăţă usturoiul şi se zdrobeş-te cu sare. Se încinge cuptorul şi într-o tavă unsă cu ulei se aranjează cartofii, deasupra bucăţile de peşte.

Se stropesc cu ulei, mujdei de usturoi şi 150 ml apă, se presară cimbru şi se introduce tava la cuptor, la foc mediu.

Se scoate după 20 minu-te, apoi se toarnă bulionul dizolvat în 150 ml apă şi se sărează.

Se coace încă 15 minute. Se decorează cu mărar şi pătrunjel tocat.

Peste la cuptor pe cartofi

Peste_la_cuptor_pe_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste (salau) cu legume sote

Peste la cuptor cu legume si Gouda

Peste la cuptor cu legume si Gouda din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara, branza. Ingrediente: 4×125 g fileuri de cod 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 5-6 cepe verzi, tăiate inele 4-5 crenguţe de […]

 

Peste la cuptor cu fenicul

Peste la cuptor cu fenicul

Peste la cuptor cu fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 120-150 g de pește 30 ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul […]

 

Peste pane la cuptor cu cartofi

Peste pane la cuptor cu cartofi din: cartofi, oua, file de peste, ulei, lapte, faina, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g cartofi 4 albusuri sare boia 600 g file de peste 20 ml ulei 130 ml lapte 60 g făină 70 g pesmet boia sare   Mod de preparare: Cartofii se taie felii egale, iar două […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.