Fileurile de cod se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Se pune fiecare fileu pe un pătrat de hârtie de copt mai mare, se presară cu ghimbir şi mărar tocat.
într-un bol se pun 100 g miez de nucă şi 50 g migdale tocate mărunt, sucul de la limetă, două linguri cu ulei de măsline şi ardeiul iute tocat mărunt.
Se amestecă bine ca să se omogenizeze, se pune pe fiecare fileu în parte şi se strânge hârtia astfel încât să rezulte un săculeţ.
Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 30-40 de minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile.
Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi, se amestecă bine cu restul de ulei, sare, piper, mărar şi coajă rasă de limetă.
Se pun la prăjit într-o cratiţă, adăugându-se jumătate de cană cu apă.
Peste la cuptor cu fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Feniculul are un gust ușor dulce și o aromă ușor anasonică. Frunzele, tulpinile și semințele sale sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare. Frunzele pot fi adăugate în salate, supe sau […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.