Peste la cuptor cu legume si Gouda

Printeaza

Peste la cuptor cu legume si Gouda din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara, branza.

Ingrediente:

  • 4×125 g fileuri de cod
  • 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie
  • 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 5-6 cepe verzi, tăiate inele
  • 4-5 crenguţe de cimbru
  • 2 dovlecei mici, tăiaţi în jumătate şi feliaţi
  • 1 vânătă mare, tăiată în jumătate şi feliată
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte
  • nucşoară proaspăt măcinată
  • 60 g brânză Gouda

 

Mod de preparare:

Asezonează peştele cu sare şi piper negru. Stropeşte cu zeama de lămâie. Acoperă-l şi lasă-l la frigider.

Incălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie şi prăjeşte usturoii şi ceapa verde timp de 2-3 minute.

Adaugă frunzele de cimbru, apoi lasă totul deoparte.

Incălzeşte 1 lingură de ulei în altă tigaie şi prăjeşte dovleceii timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

Scoate-i, adaugă uleiul rămas şi prăjeşte vânătă timp de 3-4 minute, până se rumeneşte.

Incălzeşte cuptorul la 200°C.

Unge o tavă termorezistentă cu ulei.

Pune un strat de dovlecei şi vinete, asezonează cu sare şi piper şi pune peştele.

Bate împreună laptele cu ouăle, adaugă ceapa verde şi asezonează cu sare, piper negru măcinat şi nucşoară.

Toarnă totul în tavă şi rade brânza deasupra. Coace aproximativ 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.