Peste la cuptor cu mazare si linte
PrinteazaPeste la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- un crap de circa 1,5 kg
- 250 g mazăre congelată
- 200 g linte
- o ceapă
- 2 linguri ulei
- o lămâie
- sare
- piper
Preparare:
Lintea si mazărea se pun la fiert în apă rece, în vase diferite. Se lasă maximum 30 de minute pentru linte şi apoi, atât lintea, cât şi mazărea se scurg bine.
Intr-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit, peste care se adaugă apoi lintea si mazărea. Se lasă 10 minute.
Crapul se spală bine si se curăţă, apoi se presară cu sare si piper. Lintea si mazărea se pun într-un vas pentru cuptor.
Se asază peştele asezonat cu rondele de lămâie şi se pune în vas putină apă.
Se lasă la cuptor 30 de minute.
Peste la cuptor cu mazare si linte
Pofta buna!