Pește la Cuptor cu Legume Coapte: Savurați o cină sănătoasă și completă cu acest preparat de pește la cuptor acompaniat de legume coapte. Această rețetă nu numai că este delicioasă și ușor de preparat, dar este și perfectă pentru cei care doresc să mențină un regim alimentar echilibrat. Combinând proteinele de calitate din pește cu […]
Peste la cuptor cu sos de rosii si vin
PrinteazaPeste la cuptor cu sos de rosii si vin din: peste, morcov, ceapa, ulei, bulion, faina, otet, vin, cimbru, dafin, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de peşte
- 1 morcov
- 1 ceapă
- ulei
- 4 linguri de bulion
- făină
- oţet
- 1 pahar de vin
- cimbru
- foi de dafin
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare Peste la cuptor cu sos de rosii si vin:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează.
Se aşază în tava unsă cu ulei şi se dă la cuptor. După 10 minute se adaugă 1 pahar de vin.
Separat, se prepară un sos: ceapa şi morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea mică, se înăbuşă în ulei.
Când s-au înmuiat, se adaugă făina şi se stinge cu apă. Se adaugă bulionul, foile, de dafin, cimbru, apoi zahăr, piper, oţet după gust şi se lasă la fiert.
Când este gata se trece prin sită şi se pune peste peşte. Se mai lasă la cuptor 10-15 minute să se rumenească.
Se serveşte cu felii de lămâie deasupra.
Pofta buna!
Salată de Papaya Verde cu Crevete și Sos de Pește
Salată de Papaya Verde cu Crevete și Sos de Pește din: papaya, creveti, rosii, ardei iute, marar, sos de peste, suc de lime, zahar. Explorați aroma intensă și textura crocantă a papaya verde în această salată exotică, însoțită de creveți suculenți și un dressing aromatic. Salata este o combinație populară în bucătăria asiatică, oferind o […]
Supă Tom Yum cu Pește și Tofu: Un Deliciu Thai Aromat din: file de peste, tofu, apa, lemongrass, lime, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de peste, suc de lime, ardei iute, coriandru. Supa reprezintă o interpretare bogată și complexă a clasicei supe Tom Yum, îmbinând texturi delicate și arome profund aromate. Acestă supă tradițională […]