Peşte la cuptor, în sos de vin si smântână

Printeaza

O reteta delicioasa de peste la cuptor in sos de vin si smantana din: peste, ceapa alba, smantana, ulei de masline, lamaie, tarhon, sare, piper, vin alb, faina si cascaval.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Peşte la cuptor, în sos de vin si smântână

  • 1 kg peşte la alegere
  • 1 ceapă albă
  • 150 ml smântână
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie (dacă nu agreezi gustul prea acru, poţi reduce sau chiar elimina cantitatea de zeamă de lămâie)
  • 1 lingură de tarhon verde sau uscat
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • făină
  • 50 g caşcaval pentru gratinat (opţional)

 

Mod de preparare:

Speli bine peştele după ce l-ai curăţat de solzi şi îl dai cu sare şi piper. Tăvăleşti peştele prin făină, în­cingi uleiul într-o tigaie şi îl prăjeşti rapid, pe ambele părţi.

Scoţi peştii prăjiţi din tigaie şi îi aşezi într-un vas termorezistent. Intr-o tigaie curată, încingi 2 linguri de ulei de măsline şi căleşti ceapa curăţată şi tocată fin.

Când ceapa se în­moaie, torni în tigaie vinul, adaugi tarhonul, zeama şi coaja rasă de lămâie, sare şi piper. Fierbi sosul timp de 7-8 minute, apoi îl pasezi în blender sau îl treci prin sită.

Adaugi smântână, omogenizezi, potriveşti gustul de sare şi piper şi torni sosul peste peşte, în va­sul termorezistent. Opţional, poţi presăra şi caşcaval ras.

Introduci peştele astfel pregătit în cuptorul deja încins la 180 de grade Celsi- us, pentru 25-30 de minute, până se rumeneşte frumos. Stropeşti peştele de câteva ori cu sosul din tavă.

Serveşti peştele cald, cu garnitura preferată, stropit cu deliciosul sos şi decorat cu o felie de lămâie.

Peşte la cuptor, în sos de vin si smântână

Peşte la cuptor, în sos de vin si smântână

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun rau pestele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.