Peşte la cuptor, în stil românesc
PrinteazaO reteta delicioasa de peste la cuptor, in stil romanesc din: file de crap, sare, grasime, ceapa, usturoi, fasole verde, morcovi, rosii, ulei, mazare, stafide, patrunjel, piper, chimen, sherry, lamaie si verdeata.
- 600 g file de peşte (crap)
- sare
- grăsime de uns tava
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 120 g fasole verde
- 120 g morcovi
- 2-3 roşii
- ulei de prăjit
- 2 linguri de mazăre congelată
- 1 lingură stafide
- 1 lingură pătrunjel tocat
- piper
- 1 lingură chimen
- 150 ml sherry
- 150 ml apă
- felii de lămâie şi verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovul, fasolea verde şi se lasă şi ele la călit. Se pun roşiile, usturoiul, mazărea, stafidele şi pătrunjelul verde.
Se asezonează cu sare, piper, chimen, apoi se adaugă sherry şi apa şi se toarnă acest amestec peste peşte, în tavă.
Se pune tava în cuptor şi se coace la 200° C, până când carnea devine moale. Se serveşte cu cartofi fierţi, stropiţi cu suc de lămâie. Se decorează cu verdeţuri proaspete.
Peşte la cuptor, în stil românesc
Pofta buna!