Peste la cuptor cu vin si usturoi
PrinteazaPeste la cuptor cu vin si usturoi din: peste, ceapa, rosii, bulion, usturoi, ardei, ulei, lamaie, vin, boia, verdeata, cimbru, sare, piper.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
Peștele furnizează o varietate de minerale esențiale, cum ar fi iod, fier, zinc, magneziu și fosfor. Aceste minerale sunt importante pentru funcționarea normală a organismului.
Carnea de pește este o bună sursă de vitamine, în special vitamina D și vitamina B12. Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, în timp ce vitamina B12 este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos și a celulelor sanguine.
- 2 kg de peşte
- 2 cepe
- 5 roşii
- 5 linguri de bulion
- 5 căţei de usturoi
- 3 ardei
- ulei
- 2 lămâie
- 1 pahar de vin alb
- boia de ardei
- 2 legătură de verdeaţă
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se porţionează, se sărează şi se presară piper.
Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se adaugă printre peşte ceapa şi ardeiul curăţateşi tăiate solzişori. Se dau la cuptor 15 minute.
Se adaugă bulionul diluat cu o cană de apă, roşiile tăiate rondele şi aşezate pe peşte, usturoiul tăiat felii, boiaua de ardei, se stropeşte cu vin, se presară cimbru şi se mai lasă la cuptor 10 minute.
Când peştele este bine pătruns, se scoate tava, se presară verdeaţă.
La servire se adaugă câte o felie de lămâie.
Pofta buna!
A iesit bun pestele la cuptor?