O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare.
Ingrediente:
800 g file de peşte alb (cod, merluciu)
3 linguri ulei
4 cartofi mari
2 ardei graşi roşii
2 dovlecei
100 g brânză
2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust
1 lingură unt
50 ml supă de legume
pătrunjel verde
2 căţei de usturoi
piper
sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofi în coajă, în apă cu sare, se strecoară, se curăţă de coajă şi se taie felii.
Se unge o formă termorezistentă cu unt, se tapetează fundul vasului cu feliile de cartofi, aşezate una lângă alta.
Peste feliile de cartofi se adaugă ardeii tăiaţi rondele subţiri, se presără sare, piper,după gust, căţeii de usturoi feliaţi, se adaugă fileurile de peşte şi se acoperă cu dovleceii tăiaţi felii subţiri, pe lungime.
Separat, se fierbe cuş-cuşvll în apă cu sare, se scurge apa şi se amestecă cu brânză rasă, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust.
Acest amestec se aşază peste dovlecei.
Se stropesc cu ulei, se adaugă supa de legume şi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 35 de minute.
Peste la cuptor cu rosii din: peste, rosie, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o ceapă o roşie o lămâie o lingură ulei sare piper Mod de preparare: Fileurile de peşte se presară cu sare şi piper. Se taie patru bucăţi de hârtie de copt, după care se taie julien […]
Peste pane la cuptor cu cartofi din: cartofi, oua, file de peste, ulei, lapte, faina, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g cartofi 4 albusuri sare boia 600 g file de peste 20 ml ulei 130 ml lapte 60 g făină 70 g pesmet boia sare Mod de preparare: Cartofii se taie felii egale, iar două […]
Peste la cuptor cu cimbru din: cod, macrou, hering, usturoi, lamaie, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 bucăţi cod 2 bucăţi macrou 2 bucăţi hering 6 căţei usturoi puţin cimbru proaspăt o lămâie o ceapă 6 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi lămâia felii, se amestecă cu […]
Peste la cuptor cu usturoi din: peste, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, vin, cartofi, sare, piper. Ingrediente: un peşte o lămâie 2 linguri ulei 5-6 cepe 6 căţei usturoi 150 ml vin 4 cartofi sare si piper Mod de preparare: Peştele se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Bun, bun, chiar arata bine!