Peste la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare.

Ingrediente:Peste_la_cuptor

  • 800 g file de peşte alb (cod, merluciu)
  • 3 linguri ulei
  • 4 cartofi mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 dovlecei
  • 100 g brânză
  • 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust
  • 1 lingură unt
  • 50 ml supă de legume
  • pătrunjel verde
  • 2 căţei de usturoi
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofi  în coajă, în apă cu sare, se strecoară, se curăţă de coajă şi se taie felii.

Se unge o formă termorezistentă cu unt, se tapetează fundul vasului cu fe­liile de cartofi, aşezate una lân­gă alta.

Peste feliile de cartofi se adaugă ardeii tăiaţi rondele subţiri, se presără sare, piper,după gust, căţeii  de usturoi feliaţi, se adaugă fileurile de peşte şi se acoperă cu dovleceii tăiaţi felii  subţiri, pe lungime.

Separat, se fierbe cuş-cuşvll în apă cu sare, se scurge apa şi se amestecă cu brânză ra­să, pătrunjel tocat, sare şi pi­per, după gust.

Acest ames­tec se aşază peste dovlecei.

Se stropesc cu ulei, se adau­gă supa de legume şi se in­troduce forma în cuptorul bi­ne încins pentru aproxima­tiv 35 de minute.

Se serveşte imediat.

Peste la cuptor

Peste_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste la cuptor cu rosii

Peste la cuptor cu rosii din: peste, rosie, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o ceapă o roşie o lămâie o lingură ulei  sare piper   Mod de preparare: Fileurile de peşte se presară cu sare şi piper. Se taie patru bucăţi de hârtie de copt, după care se taie julien […]

 

Peste pane la cuptor cu cartofi

Peste pane la cuptor cu cartofi din: cartofi, oua, file de peste, ulei, lapte, faina, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g cartofi 4 albusuri sare boia 600 g file de peste 20 ml ulei 130 ml lapte 60 g făină 70 g pesmet boia sare   Mod de preparare: Cartofii se taie felii egale, iar două […]

 

Peşte la cuptor, în stil românesc

Peste la cuptor cu cimbru

Peste la cuptor cu cimbru din: cod, macrou, hering, usturoi, lamaie, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 bucăţi cod 2 bucăţi macrou 2 bucăţi hering 6 căţei usturoi puţin cimbru proaspăt o lămâie o ceapă 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi lămâia felii, se amestecă cu […]

 

Lin la cuptor

Peste la cuptor cu usturoi

Peste la cuptor cu usturoi din: peste, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, vin, cartofi, sare, piper. Ingrediente: un peşte o lămâie 2 linguri ulei 5-6 cepe 6 căţei usturoi 150 ml vin 4 cartofi sare si piper   Mod de preparare: Peştele se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Alexandra Nicolae

    Bun, bun, chiar arata bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.