Peste cu curry
PrinteazaPeste cu curry din: fileuri de peste, pasta de curry, lapte de cocos, ciuperci de padure, salata verde, zahar brun, suc de lamaie, ulei.
Ingrediente:
- 2 fileuri de peşte (somon, ton, biban de mare)
- 1 lingură de pastă de curry roşu
- 1 ceaşcă de lapte de cocos light
- 1 ceaşcă de ciuperci de pădure, tăiate felii
- 2-3 frunze de salată verde
- 1 lingură zahăr brun
- sucul de la o lămîie verde
- linguriţă ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mică, amestecă pasta de curry, laptele de cocos şi zahărul brun.
Lasă totul la foc mic pînă cînd amestecul se îngroaşă uşor, cam 10 minute, iar apoi adaugă jumătate din sucul limetei.
Taie salata în bucăţi şi fierbe-le pînă cînd acestea devin uşor moi, timp de 10 minute. Scurge.
Incălzeşte uleiul la foc mediu într-o tigaie. Asezonează cu sare şi piper fileurile şi aşază-le, pe partea cu piele, în tigaie.
Lasă-le să se facă 4-5 minute, pînă cînd pielea devine crocantă şi aurie,
Intoarce si mai lasă fileurile să se facă încă 2-3 minute şi pe cealaltă parte, pînă cînd vezi că peştele se desprinde uşor pee furculiţă.
Scoate fileurile din tigaie şi adaugă imediat ciupercile, salata şi sucul de lirmetă rămas. Sotează-le timp de 3 minute.
Imparte legumele pe 2 farfurii, aşază fileurile de peşte deasupra şi toarnă apoi sosul de curry pe lîngă.
Pofta buna!