Peste cu curry

Printeaza

Peste cu curry din: fileuri de peste, pasta de curry, lapte de cocos, ciuperci de padure, salata verde, zahar brun, suc de lamaie, ulei.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de peşte (somon, ton, biban de mare)
  • 1 lingură de pastă de curry roşu
  • 1 ceaşcă de lapte de cocos light
  • 1 ceaşcă de ciuperci de pădure, tăiate felii
  • 2-3 frunze de salată verde
  • 1 lingură zahăr brun
  • sucul de la o lămîie verde
  • linguriţă ulei de rapiţă

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mică, amestecă pasta de curry, lap­tele de cocos şi zahărul brun.

Lasă totul la foc mic pînă cînd amestecul se îngroaşă uşor, cam 10 minute, iar apoi adaugă jumătate din sucul limetei.

Taie salata în bucăţi şi fierbe-le pînă cînd aces­tea devin uşor moi, timp de 10 minute. Scurge.

Incălzeşte uleiul la foc mediu într-o tigaie. Ase­zonează cu sare şi piper fileurile şi aşază-le, pe partea cu piele, în tigaie.

Lasă-le să se facă 4-5 minute, pînă cînd pielea devine crocantă şi aurie,

Intoarce si mai lasă fileurile să se facă încă 2-3 minute şi pe cealaltă parte, pînă cînd vezi că peştele se desprinde uşor pee furculiţă.

Scoate fileurile din tigaie şi adaugă imediat ciu­percile, salata şi sucul de lirmetă rămas. Sotează-le timp de 3 minute.

Imparte legumele pe 2 farfurii, aşază fileurile de peşte deasupra şi toarnă apoi sosul de curry pe lîngă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.