Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere.
- 500 g cartofi
- 25 g unt
- o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt
- 4 fileuri peşte de mare fără solzi
- ulei de măsline
Ingrediente sos unt:
- o lingură oţet de vin alb
- 3 linguri vin alb
- 2 cepe franţuzeşti, tăiate mărunt
- 100 g unt nesărat, rece şi tăiat în cuburi
- o lingură de capere
Mod de preparare:
Fierbe cartofii până se înmoaie. Pune vinul, otetul şi cepele într-o tigaie. Fierbe compoziţia până ce lichidul scade la o lingură. Apoi amestecă untul uşor la foc mic. Odată ce sosul se îngroaşă adaugă caperele şi ţine la cald. Zdrobeşte cartofii cu o furculiţă. Apoi adaugă untul şi pătrunjelul.
Condimentează bine. Incinge puţin ulei şi un cub de unt într-o tigaie. Apoi adaugă pestele. Prăjeşte câte 3 minute pe fiecare parte până se rumeneşte fileul.
Serveşte fileul pe un pat de cartofi, iar deasupra pune sosul de unt alb.
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi
Pofta buna!