Peşte cu dovlecei si orez

Printeaza

Peşte cu dovlecei si orez

Ingrediente:

  • 4 fileuri de panggasius
  • doi dovlecei
  • o conservă de ananas
  • 200 g orez
  • două lingurri de sos de soia
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • două linguri de seeminţe de susan
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Peşte cu dovlecei si orez: Fileurile de pangasius se spală, se şterg de apă ctu un şervet absorbant şi se taie ciuburi.

Se încing două linguri de ulei de măsline, se condimentează peştele, apoi se pune la prăjit câte două-trei minute pe fiecare parte.

Se adaugă o lingură de sos de soia, se mai prăjesc câteva minute, se pun într-un castron, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Dovleceii se spală, se taie cuburi, se prăjesc în uleiul de măsline rămas, adăugând la sfârşit sosul de soia, jumătate din sucul şi pulpa de ananas din conservă.

Se prăjesc până scade sosul format, se presară o lingură de seminţe de susan, pătrunjel tocat, se condimentează dacă mai este nevoie şi se opreşte focul.

Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se scurge cu o strecurătoare, apoi se formează bile potrivit de mari.

Orezul se serveşte alături de legumele şi peştele prăjit, presărate cu seminţe de susan.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.