Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor

Printeaza

Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor din: peste, ceapa verde, ceapa, dovlecel, usturoi, rosii, vin alb, ulei, faina, foaie de dafin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Peste_cu_dovlecel_si_rosii_la_cuptor

  • un kg peste slab
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe mici, uscate
  • un dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • 10 rosii mici mici
  • 500 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri faina
  • o foaie de dafin
  • o crenguta cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cele două tipuri de ceapă se taie mărunt, iar dovlecelul se spală si se taie rondele.

Apoi, legumele se călesc cu o lingură de ulei până ce devin transparente, fără să se ardă. In restul de ulei se rumeneşte peştele tăiat bucăţi şi trecut prin făină.

Se pun ceapa si peştele într-un vas de cuptor, se adaugă roşiile tăiate în două si foaia de dafin, crenguţa de cimbru, usturoiul si vinul. Se presară cu sare şi piper. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor

Peste_cu_dovlecel_si_rosii_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Peste cu salata

Salata cu peste si dovlecel

Salata cu peste si dovlecel din: peste, ceapa, salata verde, porumb, dovlecel, ulei, sos de soia, lamaie, ceapa verde, menta. Ingrediente: 2 fileuri de peste alb 1 praf de sare 1 ceapă 1 salată verde 100 g porumb la conservă 1 dovlecel 2 linguri ulei 1 lingură sos de soia zeama de la 1 lămâie 1 legătură […]

 

Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras

Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras din: orez, supa de legume, ardei gras rosu, dovlecel, ceapa, file de peste alb, marar, patrunjel, ulei, zeama de lamaie, cimbru. Ingrediente: 1 cană orez 3 căni supă de legume 1 ardei gras roşu 1 dovlecel 1 ceapă 4 fileuri de peşte alb 2-3 crenguţe mărar 2 […]

 

Peşte cu roşii şi lămâie

Placinta cu peste, rosii si dovlecel

Placinta cu peste, rosii si dovlecel din: ardei gras roşu, roşii cireaşă, dovlecel, ceapa rosie, ulei de masline, pesemt alb, branza, busuioc, fileuri de cod.   Ingrediente: 1 ardei gras roşu, tăiat bucăţi 10 g roşii cireaşă 1 dovlecel, tăiat bucăţi , 1 ceapa roşie, tăiată felii 2 linguri ulei de măsline 4 linguri pesmet alb 2 linguri branza, răzuită 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.