Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor din: peste, ceapa verde, ceapa, dovlecel, usturoi, rosii, vin alb, ulei, faina, foaie de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kg peste slab 3 legaturi ceapa verde 2 cepe mici, uscate un dovlecel 2 catei de usturoi 10 rosii mici mici 500 ml vin alb sec 100 ml […]
Peste cu dovlecel si tarhon
PrinteazaPeste cu dovlecel si tarhon din: dovlecei, file de peşte, suc de limette, lapte, smântână, ouă, tarhon, pâine albă mai veche, pesmet, caşcaval, unt.
- 200 g dovlecei
- 350 g file de peşte
- 1 lingură suc de limette
- 250 ml lapte
- 50 ml smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă tarhon tocat
- 250 g pâine albă mai veche, tăiată cuburi
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri caşcaval ras
- 1 linguriţă unt
Mod de preparare:
Dovleceii se taie felii. Peştele se taie fâşii şi se stropeşte cu suc de limette; se sărează şi se piperează.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se bat ouăle cu lapte şi smântână, sare, piper şi tarhon.
Feliile de dovlecei se aşază, suprapuse, în 4 forme de sufleu unse. Se aşază un strat de pâine, apoi se toarnă sosul alb.
Se aşază peştele şi restul de pâine; se toarnă restul de sos.
Se amestecă pesmetul cu caşcaval şi se presară pe sufleu. Se presară şi fulgi de unt.
Se coc sufleurile la cuptor timp de 30-40 min.
Peste cu dovlecel si tarhon
Pofta buna!
poate iti place si:
Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor
Tocana de peste cu dovlecel si masline
Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cod decongelat 2 dovlecei 2 ardei graşi o ceapă 2 morcovi 3 căţei de usturoi 4 roşii 100 g măsline cu sâmburi 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratită se pune […]
Pofta buna!