Sunca cu pate in aspic – un preparat clasic și sofisticat, perfect pentru mese festive sau ocazii speciale. Această combinație de șuncă fragedă, pate fin și un strat translucid de aspic oferă o prezentare elegantă și un gust rafinat. Deși poate părea complicată, rețeta este simplă de realizat și cu siguranță va impresiona invitații. Ingrediente […]
Peste fript cu oregano si cimbru
PrinteazaPeste fript cu oregano si cimbru din: peste(crap, somn, şalău), usturoi, ulei de masline, cimbru uscat, oregano, piper, cartofi, sare, pătrunjel verde, zeamă de lămâie.
Ingrediente:
- 2 pesti de câte 1 kg bucata (crap, somn, şalău)
- 3-4 căţei usturoi
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă cimbru uscat
- oregano
- piper
garnitură:
- 4-5 cartofi
- sare
sos:
- pătrunjel verde
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1-2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peste fript cu oregano si cimbru: Peştele curăţat şi spălat îl zvânţi apoi. Amesteci uleiul cu cimbrul, oregano, usturoiul pisat şi ungi bucăţile de peşte cu mixtura pregătită.
Le pui într-o tavă pe care o dai la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când stropeşti peştele cu lichidul din tavă. Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi fierbi în apă cu puţină sare.
Separat, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt. Serveşti peştele cu cartofii natur, asezonaţi cu sosul de pătrunjel.
Pofta buna!
Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci
Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci din: paste, carne tocata de vita, telina cu tot cu frunze, ciuperci, morcov, fasole verde, ulei, sare, piper, oregano, bulion. Ingrediente: 300 g paste 300 g carne tocată de vită sau amestec 1/2 țelină cu tot cu frunze 100 g ciuperci tăiate felii 1 morcov mic […]
Simplu si bun pestele asta