Peste fript cu oregano si cimbru
PrinteazaPeste fript cu oregano si cimbru din: peste(crap, somn, şalău), usturoi, ulei de masline, cimbru uscat, oregano, piper, cartofi, sare, pătrunjel verde, zeamă de lămâie.
- 2 pesti de câte 1 kg bucata (crap, somn, şalău)
- 3-4 căţei usturoi
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă cimbru uscat
- oregano
- piper
Pentru garnitură:
- 4-5 cartofi
- sare
Pentru sos:
- pătrunjel verde
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1-2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat îl zvânţi apoi. Amesteci uleiul cu cimbrul, oregano, usturoiul pisat şi ungi bucăţile de peşte cu mixtura pregătită.
Le pui într-o tavă pe care o dai la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când stropeşti peştele cu lichidul din tavă. Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi fierbi în apă cu puţină sare.
Separat, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt. Serveşti peştele cu cartofii natur, asezonaţi cu sosul de pătrunjel.
Pofta buna!
Simplu si bun pestele asta