Peste fript cu salata de quinoa
PrinteazaPeste fript cu salata de quinoa din: quinoa, sare, piper, apa, ulei de masline, file de peste, suc de lamaie, praf de chili, unt, castravete, marar, feta.
- 220 g quinoa
- sare
- piper
- 400 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 600 g file de peste
- sucul de la 1 lamaie
- 1 praf chili
- 2 linguri unt
- 1 castravete
- 3 fire marar
- 100 g telemea sau feta
Mod de preparare:
Quinoa se aşază într-o strecurătoare şi se clăteşte sub jet de apă rece. Se aşază într-o oală cu o linguriţă de sare şi apă. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 15 min., până ce este absorbită toată apa. Se ia de pe foc quinoa fiartă şi se aşază într-un castron; se lasă să se răcorească 10 min., apoi se adaugă ulei şi se amestecă.
Se şterg porţiile de peşte cu prosoape de hârtie şi se stro¬pesc cu suc de lămâie; se lasă să se odihnească timp de cca 15 min. Intre timp se spală castravetele, care se taie apoi bucăţele. Se spală şi se curăţă mărarul; se toacă. Se topeşte untul într-o tigaie.
Se mai şterge o dată peştele, se presară sare, piper şi chili. Se prăjeşte în unt 4 min. pe fiecare parte. Se amestecă quinoa cu mărar, castravete şi brânză zdrobită. Se adaugă suc de lămâie, sare şi piper după gust şi se amestecă. Salata se repartizează pe 4 farfurii şi se serveşte cu peşte.
Peste fript cu salata de quinoa
Pofta buna!