Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde
PrinteazaO reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic.
- 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon)
- 1 lamaie, taiata in felii fine
- 1 manunchi de frunze de fenicul
- sare de mare grunjoasa
pentru salsa verde:
- 150 ml ulei de masline
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
- 5 tulpini de fenicul si frunzele aferente
- 2 lingurite de capere
- cateva frunze de patrunjel, coriandru si cimbru verde, plus cateva fire de arpagic
Mod de preparare:
Se aprinde grătarul şi se lasă să se formeze jarul, până când temperatura devine constantă pe toată suprafaţa. Peştele se curăţă bine, se scot branhiile, se spală cu jet de apă rece şi se şterge temeinic cu un prosop. Se îndeasă feliile de lămâie, puţină sare şi toate frunzele de fenicul în cavitatea peştelui. Se presară sare pe ambele părţi şi se aşază peştele pe grătar.
Il vei întoarce o singură dată, doar atunci când te-ai asigurat că se dezlipeşte uşor de pe grătar, folosind o spatulă. Il poţi presa de câteva ori, pentru a elimina complet apa din interior. Se face o mică incizie unde este mai multă carne pentru a afla dacă s-a pătruns.
Sosul (salsa) verde se prepară rapid, punând toate ingredientele în blender. In 5 secunde va fi gata de servit alături de peştele intens aromat de frunzele de fenicul. Tot ce mai trebuie este să torni în pahare un vin alb, sec şi rece!
Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde
Pofta buna!